Thursday, August 23, 2007

James Zabiela, part 3

Din nou la Zabiela. Nu prea mai are rost sa spun cat de tare e, fiindca nu s-a dat pe minimal, fiindca pune pasiune in ceea ce face, se distreaza la pupitru la fel de mult cat te distrezi tu in fata lui dansand, nu isi baga picioarele in mixat, bla bla, bla bla.

Incalzirea a fost facuta de Pagal. Nu a fost foarte rau, am suportat. Ne, hai ca a fost bine. A mers de warm-up. Dar nu intelegeam ce e cu colierul de la gatul lui. Probabil incearca lucruri noi impreuna cu Cosmina. :)

Data trecuta cand am fost la Zabiela citisem pe blogul unui tip, blog pe care normal ca nu il mai gasesc acum, ca el nu are chef sa mearga, avand in vedere ca multimea va fi formata din fete care nu au nici o treaba cu muzica, venite special pentru un fatalau. Ceva pe aproape. Asa ca acum am fost foarte atenta la multime, care era formata din foarte multi tarani aflati pur si simplu in aceasta perioada prin Mamaia si au zis sa incerce intr-o vineri seara Mania. Multi erau imbracati in outfitul de manelist si chiar se suiau pe boxa sa danseze, numai ca ei dansau pe cu totul alte ritmuri si piese, ca nu se prea sincronizau cu ce se auzea. Dadeau tipic din maini ca pe manele, in stilul adierii vantului. Nu stiu cum se numeste stilul de dans, dar ar trebui studiat la 'Dansez pentru tine'. Apoi, mai erau cativa pe care ii cam enerva inghesuiala si pur si simplu se aruncau in multime, apoi isi pasau pastile intre ei... yeah... the clubbing scene. Ca sa nu mai spun ca desi pe cubul drept dansa o tipa, iar pe cubul stang un tip, cand te intoarceai sa te uiti la multime, observai ca toti tipii se uitau la exemplarul masculin. Huh! :))

Petrecerea din punct de vedere muzical a fost super tare. Intotdeauna este, de fapt. Deja nu mai am probleme sa ma detasez de multime si sa dansez in lumea mea, oricati lameri ar fi sa ma imbranceasca cu coatele sau cine stie ce altceva sa faca.

Playlistul a adus cu sine The Cure - Lullaby, Daft Punk - Harder, Better, Faster, Stronger + creatii proprii, cum ar fi Human sau Phaser. Pentru mine punctul culminant a fost cand a bagat Junior Boys - In The Morning. Adoram piesa asta inca de cand a aparut Gabriel and Dresden - live @ HouseNation [15.07.2007] si m-a bagat in extaz. Vai, super mijto. Aparent atunci cand ma impresioneaza vreo piesa, prima oara in club o aud la Zabiela. Asa s-a intamplat si cu Chemical Brothers - Electronic Battle Weapon 8 sau Saturate, cum e trecuta pe album. Sheer joy.

Chiar imi pare rau ca nu am prins show-ul inaintea caruia isi pierduse geanta cu vinilurile la aeroport si a mixat de pe cd-uri Prodigy, Blur, Hybrid. Cel putin Prodigy mixat de Zabiela nu stiu daca imi va mai fi dat sa vad. :)

Stau si ma gandesc acum daca la fiecare gig scrie pe moment pe laptop "thank you :)))))" sau are un fisier salvat pe desktop. Dar de fiecare data spun, cel putin in gand, "No, thank you!" :))

Cred ca cea mai mare victorie a fost sa o duc pe Ruxi la Zabiela. Ruxi - mare iubitoare de muzica populara, o Marioara Murarescu in devenire, amatoare de jazz si plimbari nocturne. Iar eu am reusit sa o aduc intr-un club. Ma gandeam ca nu ii va placea, dar m-a impresionat in mod placut ca a rezistat eroic muzicii, de la intrarea in club pana la 8 dimineata. A dansat in continuu, nu s-a lasat doborata de nimic, nici de oamenii care o calcau in picioare sau pe picioare, mai ales de mine. :))

Desi tot liceul m-am chinuit sa ajung in Bucuresti la show-urile Zabiela, niciodata nu reuseam, intooootdeauna intervenea ceva. De abia la facultate am inceput sa merg. Prima data a fost in Mania. Am ramas marcata pe viata. Se vede. Daca aveam atunci blog, ar fi fost un post interesant. A doua oara in Kristal, din nou impresionata, am luat autograf. Stie toata lumea povestea cu "I faced the fucking bodyguards, I screamed 'dudeeee' and dude turned around to sign my flyer." Acum, am ajuns la stadiul in care am facut fotografie cu el. Data viitoare probabil vom face schimb de adrese sa corespondam. Nu as vrea sa merg cu imaginatia prea departe. :))

Stiind ca bodyguarzii din Mania sunt cam scarbe, am zis sa nu imi iau aparatul si chiar ma felicitam pentru decizie dupa ce am vazut la intrare ca e interzis cu aparate foto. Dar nooo, fix acum nu mai erau handramalele alea de bodyguarzi care sa te ameninte ca-ti sparg telefonul daca mai faci poze dj-ului. Cand a coborat Zabiela in multime, a trebuit sa ma rog de un necunoscut sa imi faca poza si sa il bat la cap pe mess sa mi-o trimita. :) Si oricat de prost ar fi iesit poza, macar am poza cu Zabiela.


Penal mi s-a parut ca era pe acolo un tip blond cu parul lung care aducea a Zabi in sinea lui, numai ca era imbracat ca un manelist notoriu cu ciocate and stuff, iar la sfarsit un prieten i-a spus tipului "Go take a picture with him, he looks just like you". Da, da, penal. Sunt curioasa daca macar stia cum il chema pe dj. :))

Ce imi pare rau acum este ca atunci cand am iesit din club la 8, nu m-am dus sa imi inmoi picioarele obosite si chinuite in apa rece a marii. Vroiam sa imi fac o traditie din asta, de fiecare data cand merg la Zabiela in Mania. :))) Eu si ideile mele tampite.






Vestea buna este ca Zabiela se intoarce pe 5 octombrie in Kristal. Si va fi o luna de pomina, fiindca:

5 octombrie - James Zabiela @ Kristal
6 octombrie - Ellen Allien & Apparat @ Session (Hmm, Session, interesting, nu am mai fost pe acolo)
20 octombrie - in primul rand, My B'Day @ ??? (glumesc, asta e petrecere privata :), si apoi The Chemical Brothers @ Sala Polivalenta, pentru prima oara in Romania

9 comentarii:

Anonymous said...

Am fost si eu acolo si, la fel ca si ultimele dati, Zabiela m-a facut sa ma simt ca si cum as fi luat ecstasy. Nu stiu de ce se drogheaza lumea la Zabiela :). Stie cineva unde gasesc pozele de la eveniment?

P.S.: In octombrie va fi rupere, pt k JZ va veni dupa o pauza de cateva zile, odihnit si pus pe nebunii (doin' mad stuff)!

Adinaaa said...

Zabiela vine atat de des ca nici macar nu mai e promovat cum trebuie. Cine are de venit, vine. Cat despre poze... ultima oara cand a fost in Kristal, am gasit niste poze pe anyplace parca, dar erau asa penibile ca si mie imi ieseau mai bine. Dar acum... chiar nimic. :)

Anonymous said...

Am dat peste blog`ul tau cautand poze din mania de la zabiela si am ramas prost cand am auzit ce a facut la 8 dimineata. Eu a trebuit sa plec mai devreme sa duc un prieten de`al meu acasa ca`i era putin rau :) (cand am plecat pe la 7 zabi inca rupea sectorul). Sunt un mare fan zabiela, primul lui mix pe care l`am ascultat a fost Four 2.
In fine o sa`mi inec amarul, si sper ca anul viitor sa repete scena.. Si daca stau sa ma gandesc putin, si mie mi s`a parut ca am vazut multi turisti pe langa mine, care nu stiau despre ce e vorba (am un talent deosebit sa recunosc turistii ca stau in constanta :)) Totusi cred ca m`ai bagat si pe mine in grupa "tarani" sau "lameri" pentru ca eram printre multimea aia si mai dadeam si din "aripi". A si ca un ultim lucru pe care vreau sa ti`l zic... baiat fiind animatorul ala facea show acolo, fata de obositele celelalte de animatoare (NU sunt gay). Salut !

Adinaaa said...

Uf, ce tot postati de pe anonim? Puneti si voi acolo 'Gigel' or somethin' :)

In ultimul timp foarte multa lume a ajuns la mine pe blog dupa cautari zabiela+mania+poze si diverse variatii. Dar nu e cea mai frecventa cautare. Pana la urma ati gasit poze? :))

Imi pare bine sa dau pe net peste fani Zabiela. Cat despre mixurile sale, eu am boala pe unul live on Fergie de pe 20.08.2005. Mai e unul cu Meat Katie genial... si mai am unul care ma obsedeaza dar tot nu il gasesc si nu mai tin minte exact de unde e. Tot spuneam ca-l caut, dar uitam...

Setul din Mania. Uf, frumos. Tin minte ca exact la 6,15 a pus 'Human', iar pe la 7 'In the Morning'. Incheierea - 'Enjoy the silence'.

Imi place ca de fiecare data spre sfarsit, desi e dimineata, inca mai baga agresiv si pur si simplu nu poti sta locului sa-ti odihnesti putin picioarele, desi ai dansat in ultimele 4-5 ore in continuu. Dar e minunata senzatia aia de autodistrugere prin dans. Nah, autodistrugere e mult spus, dar oricum cand iesi de acolo esti distrus, insa cu un zambet de multumire pe fata ca ai rezistat pana la capat la inca un super show marca zabiela. :)

Imi pare rau daca te-ai simtit vizat, dar daca esti fan Zabiela si ai auzit si de seria Four, atunci nu pot spune ca esti lamer. Insa erau pe acolo tipi care intrebau care dintre aia doi e james. Pffff... iar altii aveau wallpapere pe tel cu zabiela si se uitau cand la telefon cand la aia doi de la pupitru sa faca diferenta dintre zabiela si pagal. :))))

Apoi, nush ce show faceau animatoarele si animatorii, pentru mine sunt useless la show-uri; eu dansez in lumea mea. :)))

Cheers.

Anonymous said...

:)) Desi muzica electronica e impartita in multe genuri ( hard house, acid, tribal, funky rythm, trance, minimal, vocal etc ) eu merg pe varianta KIS :) si imi place sa`i zic ori bubuiala, ori muzica de drogati, si nu mai stiu cum. Genul lui Zabiela e breakbeat/techno/electro dar eu ii zic simplu: bubuiala maxima :))
Ca tot ai zis de setul din mania (de pe 17); il ai cumva ?? Pentru ca eu nush cand fac rost de el si il vrau neaparat :P Iar daca nu`l ai te anunt cand fac rost de el sa ti`l "pasez"
De asemenea ti`as recomanda sa asculti mixul lui de la Space WMC 3.28.2006

Ah si in legatura cu oboseala de dimineata.. nu ma plang, muzica lui te face sa te simti ROBOT :)))

Cheers to u2 :)

Adinaaa said...

Acum sunt destul de departe de hardul meu cu muzica. Dar daca nu il am, cand ajung in Bucuresti, promit ca il voi dloada spre ascultare. :)

Apoi... in ultimii ani nu prea am mai vazut sa apara seturile din cluburi pe net. Dar poate ai tu conexiuni, cine stie? Sa imi trimiti si mie daca prinzi.

Do not fear the robots. They come in peace. :)))

Anonymous said...

Adiann sincer poze iesea mai bine ca a mea sau a prietenului meu , dar sa miscat zabiela si a iesit cum a iesit nu e capat de tara zic eu , poate altadata!
Te-am vazut si in Krital dar nu putea sa vb cu tine .. eram in feeling :D , iar spre dimineatza nu te-am mai zarit in peisaj!
Toate cele bune!

Anonymous said...

sry m-am grabit am uitat sa ma prezit sunt baiat care a facut poza :P

Adinaaa said...

Da, m-am prin cine esti. :)))

Acum in Kristal la Zabiela a fost insuportabil si mai tot ieseam pe la aer, ca nu rezistam. Dar am stat pana la sfarsitul setului, totusi.

Ah, si da, te-am vazut si eu, erai in feeling, intr-adevar. :)

Mersi inca o data pentru poza. :)