Tuesday, February 24, 2009

Somebody really wants me out of here

***
Tin minte ani in care ma rugam sa pice din cer cate o super-oferta sa pot pleca din tara. Intre timp, am ajuns prin multe tari si orase, insa inainte de astea eram tare disperata sa ies din tara si ma rugam de ai mei macar sa ma duca in Republica Moldova, care e foarte aproape de Botosani. Ne, n-am ajuns nici pana acum acolo, dar inca mi se pare amuzant pana unde putea duce disperarea mea.

Acum, incep sa ma gandesc serios la faptul ca poate nu am ce cauta pe aici in weekendul asta (bine, in afara de experimentul lui framiu de a supravietui 2 zile doar pe bere) din moment ce am primit 2 oferte pentru aceeasi perioada in mai putin de 2 zile.

Prima - concert Oasis la Viena unde am inteles ca trebuia sa imi cumpar doar biletul de avion, fiindca renuntase cineva. Ma rog, la astea se adauga evident cheltuieli cu mancare, distractie, briz-briz-uri.

A doua - un Youth Exchange cu plecare joi si intoarcere luni, in Pesaro, Italia. Aici as fi platit partial transportul doar.

Dar ambele ar fi insemnat sa intru in banii pe care ii tot adun pentru Madrid. Come ooooon, Madriiid, right? Like... H&M, Pull and Bear, Bershka, Zara, Pimkie (de unde mi-am luat pantalonii rosii, Plescule, I know you love them).

Come ooooon, Madriiiid, unde merg cu prietenii mei, nu cu nobodies. We're gonna get wild, guys! :D

Plus ca ar fi insemnat sa pierd 5 zile in care as putea sa citesc pentru licenta, sa redactez primul capitol, sa mai scriu o scrisoare de intentie pentru aplicare la master, sa mai lucrez pentru IELTS (care bate la usa). Uh, chiar ma simt presata de timp zilele astea.

Stiu ca in general am un bulan cat carul, iar asta ii enerveaza pe prietenii mei la culme, insa ma gandesc ca sansele vor mai veni. Si amuzant este ca tot timpul vin. Enervant este, totusi, ca multe dintre ele nu vin in cel mai bun moment si mai stau apoi cu inima indoita ca am dat cu piciorul la o super-sansa.

Eh, dar mai vin si alte ocazii... :)

Later Edit: Ma gandesc ca asta ar putea fi inceputul pentru Final Destination 4. Daca se intampla sa ma calce o masina sau sa ma atinga un meteorit, doar pentru ca am ales sa raman weekendul asta in Bucuresti? Brrr... :P

Sunday, February 22, 2009

Spanish phrasebook

***
Hello/Hi (informal)
Hola (OH-lah)
My name is ______
Me llamo ______ (MEH YAH-moh _____ )
Nice to meet you
Encantado/a (ehn-kahn-TAH-doh/ehn-kahn-TAH-dah)
I am ______
Yo soy ______ (YO SOY ______)
How are you? (informal)
¿Cómo estás? (KOH-moh ehss-TAHSS?)
Fine, thank you
Muy bien, gracias. (MOOEY BYEHN, GRAH-thyahss)
You're welcome
De nada (DEH NAH-dah)
I'm sorry
Lo siento (LOH SYEHN-toh)
I can't speak Spanish (well)
No hablo (bien) español (NOH AH-bloh (BYEHN) ehs-pah-NYOL)
A beer/two beers, please.
Una cerveza/dos cervezas, por favor.
Where is the toilet?
¿Dónde está el baño? (DOHN-deh ehss-TAH EHL BAH-nyoh?)
How much is this?
¿Cuánto cuesta?
Do you accept credit cards?
¿Aceptan tarjeta de crédito?
I don't understand
No entiendo (NOH ehn-TYEHN-doh)
I haven't done anything wrong.
No he hecho nada malo. (NOH eh eh-choh NAH-dah MAH-loh)
Please, there has been a mistake.
Por favor, hubo un malentendido. (pohr-fah-VOHR oo-boh oon mahl-ehn-tehn-DEE-doh)
It was a misunderstanding.
Fue un malentendido. (FOO-EH oon mahl-ahn-tehn-DEE-doh)
Where are you taking me?
¿Adónde me lleva? (AHDOHN-deh meh JEH-vah?)
Am I under arrest?
¿Estoy arrestado/a? (ehss-TOY ah-rrehs-TAH-doh/dah?)
I confess.
Yo confieso (yoh con-FI-EH-so)
Have a good day
Que pase un buen día (keh PAH-seh un BWEHN DEE-ah)
Goodbye
Adiós (ah-DYOHSS) / Hasta luego (AHS-tah LWEH-goh)
***

Madrid, 7-10 martie 2009

Friday, February 20, 2009

O poveste in desfasurare

***
Astazi am chef sa scriu. Vreau sa va povestesc despre cardul meu de la Banca Transilvania.

***

Episodul 1.

Se facea ca eram in luna decembrie a anului trecut intr-un team building la Sibiu (magic oras, mai ales de sarbatori). Vineri seara, vrand sa iesim cu totii in oras, m-am verificat eu prin buzunare si am zis ca ar fi cazul sa imi scot bani de pe card. Acum, trebuie sa mentionez ca aveam acel card si acel PIN de aproape 2 ani, mai aveam cateva luni si trebuia sa il innoiesc. Cu toate astea, sub starea mea euforica data de pastile (doar de gripa) incep sa PIN-uiesc eu acolo: 5-5-9-9. PIN incorect. Hai ca stiu. 9-9-5-5. PIN incorect. Hai, mai, ca era ceva de genul asta. 9-5-9-5. Card retinut. Huh, nu m-am gandit la asta. Hmm... interesanta situatie. Sunt in Sibiu si nu am bani.

Eh, inainte sa vi se faca mila de mine, va linistesc totusi spunandu-va ca mi-a imprumutat cineva bani, cazarea si masa erau platite deja, dar oricum, e najpa sa ramai fara card si fara bani. Ca de final de episod, va anunt ca PIN-ul corect era 5-5-2-2, iar asta mi-am adus aminte de abia dupa vreo 2 saptamani. :)))

Episodul 2.

Peste cateva zile am ajuns in Botosani cu ocazia vacantei de Craciun, numai bine sa merg la banca emitenta sa depun o cerere sa imi recupereze cardul, sa il trimita in Bucuresti, orice numai sa reintru in posesia lui. Acolo, o tipa mi-a spus "aaaah, no problem", il anulam si emitem altul, ca dureaza mai putin. Ok, super. Asta a si facut, am primit un card nou. Povestea merge mai departe.

Episodul 3.

Aparent am o problema in a retine serii de 4 cifre. Noul meu card a venit cu PIN-ul 5-2-7-0. Uuuh, atat de complicat incat trebuia sa umblu cu foita dupa mine tot timpul. Intre timp, viroza din Sibiu revenise, de aceasta data cu conjunctivita si hemoragie subconjunctivala si aveam disperata nevoie de medicamente. Ajung la o farmacie, cer treburile, dau cardul, scot foaia si NUUUUUU! De cat frecasem foaia aia, se innegrise portiunea cu PIN-ul si nu se mai intelegea nimic din el. M-am consultat pe acolo cu farmacista, am incercat noi vreo 2 variante, insa de aceasta data m-am oprit doar la 2. Nu puteti spune ca n-am invatat nimic dupa faza de la Sibiu, da? :)

Din fericire, programul la banca inca nu se incheiase si am putut sa imi scot bani cu buletinul pentru a-mi lua medicamentele. Zilele au trecut, ma gandeam sa fac cerere sa imi schimb PIN-ul, pana cand intr-o seara rade Ionut de mine ca nu pot retine nici macar 5-2-7-0. Nu stie el, dar in mintea mea era ceva de genul "5-2-7-0. A-HA!" :)))) Iar astfel am reusit sa retin PIN-ul pentru urmatoarea luna.

Episodul 4.

Inceputul lui februarie. Deja trecuse mult prea mult timp de cand ma bucuram de cardul meu de la Banca Transilvania. Incerc intr-o seara sa imi scot bani - "Cardul dumneavoastra nu este in baza de date". Ma gandeam eu ca trebuie sa fie vreo eroare temporara a bancomatului si am mai incercat de cateva ori in urmatoarele zile, chiar si la alte bancomate, dar acelasi mesaj. Pana cand vine Ionut cu ideea sa incerc la alta banca. ING. Bag cardul, introduc PIN-ul (din memorie, ha!), aleg suma siiiii... cardul dumneavoastra a fost retinut. Contactati banca emitenta. Oh come ooooon! (ganduri urate in directia lui Ionut) . O seara in club fara bani.

Episodul 5.

Si s-a facut luni, ziua in care trebuia sa recuperez the god damn card. Ma duc la ING cu buna ziua, sa vedeti, cardul meu de la BT are o problema si a fost retinut de unul dintre bancomatele dumneavoastra, am venit sa il recuperez sa vad la banca mea ce are. Tipa cu care vorbeam nu avea o treaba, nu o interesa catusi de putin problema mea, ci daca vreau sa imi fac card la ING. Eu continuam ca am foarte mare nevoie de card. Ea ma tot intreba daca stiu fenomenalele comisioane ale lor sau super-oferta pentru studenti. Da, le stiam, insa eu doar vroiam cardul. Ea continua ca vai, dar stiti ca ING e singura banca din Romania care ofera dobanda la contul curent? Don't care about that, lady! I want my card back! Ea de acum nu intelegea de ce tin atat de mult la cardul meu Banca Transilvania si imi povestea in continuare despre cat de cool e ING bla bla. Intr-un final am reusit sa imi recuperez cardul, nu prea ii durea pe ei daca e al meu, daca l-am furat, nimic, nu vreti sa va faceti card la ING?

Episodul 6.

Peste 15 minute am ajuns la banca mea sa imi rezolv problema cardului. Cateva telefoane mai tarziu si aflu ca cei din Sibiu mi-au gasit cardul si au depus si ei o cerere de anulare, ceva de genul, cumva ca exista un conflict intre cardul meu vechi si cel nou. Ok, ce facem acum? Emitem un al treilea card, evident.

Incredibiiiil... si toate astea au pornit de la 5-5-2-2.

VA URMA Episodul 7. (doar daca se mai intampla ceva interesant)