Monday, November 19, 2007

Now it's personal!

Desi am de terminat un proiect pentru facultate si e trecut de 12, m-am gandit sa mai pun un post pe ziua de azi, pentru a comenta aceasta situatie groaznica, care va avea repercusiuni grave asupra vietii mele, in primul rand, dar si asupra economiei mondiale. De ce sa ne oprim aici? Si copiii nostri vor fi marcati de acest eveniment, il vor studia peste cativa ani la istoria Statelor Unite.

Totul a inceput cand am intrat in aceasta seara pe tv.torrents.ro sa imi downloadez episodul de saptamana aceasta din Desperate Housewives, dar ia-l de unde nu-i. Groaznic! Catastrofal! Nu as vrea sa fiu pesimista, dar daca maine nu gasesc nici Heroes? Doamne, cum s-a ajuns la aceasta situatie?

Stiam de cateva saptamani de greva scenaristilor din State si sunt total de acord cu ei. Normal ca ar trebui sa primeasca bani din vanzarea show-urilor si serialelor pe Internet, discuri Blu-Ray, IPTV, smart phones etc. si un procent mai mare pentru DVD. Ei deocamdata au dreptul la un procent infim din vanzarile casetelor si DVD-urilor, ceea ce e clar o mare pierdere, avand in vedere ca EU nu am mai atins o caseta VHS de printr-a 9-a, imi inchipui americanii. Pe langa asta, se preconizeaza ca vanzarile produselor din New Media le vor depasi pe cele de DVD-uri.

Totusi, cred ca s-a prelungit prea mult, iar producatorii sunt niste cretini. Nu pot spune cu exactitate cate seriale nu vor mai fi difuzate in viitorul apropiat, dar aici e toata lista. Aceasta greva inseamna pierderi uriase. Producatorii prefera sa piarda miliarde de dolari acum, decat sa le rezolve grevistilor cerintele si sa castige ei mai putin in timp. Ce tampenii spun! Nimeni nu si-ar reduce castigul, ci mai degraba ar mari pretul final, afectand pana la urma consumatorul. Si decat sa-si puna consumatorii in cap, mai bine scenaristii.

Dincolo de bani, chestia asta afecteaza oricum consumatorul. Si nu doar in Statele Unite. NU! Ci si in Romania, in cealalta parte a lumii.

Ma lucreaza la psihic. Ce s-a intamplat cu Kate din Lost? S-a maritat cu Jack sau cu Sawyer? Aia de au fost ingropati de vii, mai traiesc oare? Iar Victor din Desperate a murit? Adam din Heroes e personajul negativ sau chiar vrea sa salveze lumea?

Eu ca eu, dar sper ca producatorii se gandesc la telespectatorii acestor show-uri. Nu as vrea sa-i vad in strada, marsaluind, pe fanii (aia gay) si fanele lui Wentworth Miller din Prison Break, ca iese macel, va spun! Nu va puneti cu o multime de fani suparati. Astia sunt constienti cata popularitate are la nivel global acest serial? Unii oameni se sinucid daca pierde Steaua, va inchipuiti ce s-ar intampla pe plan mondial daca fanii nu l-ar mai vedea pe Miller? Eu nici nu ma uit, dar orice revista ai deschide dai de Prison Break.

Toate ca toate, dar slava domnului ca Tanar si Nelinistit are episoade asigurate pana in Ianuarie 2008, fiindca nu as vrea sa vad cum reactioneaza niste casnice furioase.

Inadmisibila aceasta situatie. Sunt furioasa. Sper sa se rezolve curand. Gata, ma duc sa imi fac proiectul.

6 comentarii:

Anonymous said...

greva este si din cauza unor persoane ca tine care in loc sa dea bani sa vada serialul il ia de pe torrents :D sa vezi cand iti chem politia peste tine :D
data viitoare sa te uiti doar la southpark

Anonymous said...

Real life ? hello ? lasa tv-ul si du-te in natura , miroase ghioceii (desi e toamna ) si lasa prison break-ul

Adinaaa said...

Hellooooo! Sper ca al tau comentariu se adreseaza celorlalti, nu mie, fiindca eu am specificat clar ca nu urmaresc Prison Break.

Dar daca totusi mi se adreseaza mie, mentionez ca ideea principala a postului e greva scenaristilor, iar restul ideilor sunt de umplutura. Pur si simplu m-a impresionat cum ceva care se petrece la o mare distanta de noi, are efect chiar si asupra noastra. Efectul imperialismului cultural, al globalizarii.

Cat despre sfatul tau... Urmaresc doar 2 seriale in ultimul timp, care ma relaxeaza dupa o zi intreaga de umblat in real life. E ca un refugiu. Si mi se pare evident ca totul a fost scris pe un ton exagerat. Chiar crezi ca viata mea si a copiilor nostri va fi marcata de asta? :)

Cam atat.

Petru said...

din informatiile mele, LOST urma sa-si reia cursul firesc al nefirescului in feburarie 2008 inainte ca greva sa inceapa. s-a intamplat acelasi lucru acum 2 ani. cred ca era atunci primul sezon. stiu ca m-am uitat 3 zile continuu cu somn de 3-4 ore in timpul noptii. in rest mancam in fata monitorului, vb la tel in fata lui si asa mai departe. nu mai zic...devine prea personal :)). asadar, nu cred ca greva a cauzat aceasta pauza ENOOORMA. s-a mai intamplat o data si tot peste iarna.

Petru said...

@Christ Saddler: primul sezon de LOST isi are locul special in biblioteca. dar pana apare dvd-ul de cumparat in romania, afli de la prieteni cum se incheie sezonul, asca ca mai bine vezi pe net episoadele si apoi le cumperi din devotament. efectul este acelasi. ABC, cred, vrea sa puna la download pe site-ul propriu multe seriale si cred ca era vorba de acces gratuit.

Anonymous said...

:)) ce dor imi era de tine.
da bre, ma bucur k cineva stie de greva asta k m-am saturat sa fiu io aia kre le zice tuturor de faza. anyway, si io is depresiva si revoltata. lipsa lost-ului ma afecteaza cel mai mult. cre k d suparare o sa-l revad p tot d la inceput. cre k o sa fac la fel si cu restu.
sau o sa ma uit la southpark k p ala nu reusesc sa-l mai termin.
oricum, sa punem de o revolta zic. eu recunosc k ma aliez si cu fanele wentworth miller:))