Sunday, November 11, 2007

Iar Kristal?


Da, iarasi in Kristal. M-am saturat.

De regula, ies sambata in club sa ascult ceva muzica si sa dansez pana dimineata, pana "imi intra picioarele in fund", cum spune o prietena, iar astfel, sunt multumita ca a mai trecut o saptamana.

Dar, in ultimul timp, cum am mai ajuns prin Kristal, de fiecare data am simtit ca m-am dus degeaba. Tot timpul fulleala, inghesuiala in club, pe hol si afara, aer irespirabil, cu mai mult fum de tigara in compozitie decat oxigen... si chiar platim sa mergem sa stam ca sardinele, sa ne calce in picioare toti cretinii si sa nu stii cum sa te dai mai repede la o parte, cand trece vreo tipa cu mana la gura spre baie, in viteza.

Chiar am platit 40 ron pentru asta azi? Nu imi vine sa cred. Raresh mi-a placut, ca intotdeauna, tot respectul. Dar pe Villalobos de abia l-am vazut. Cum a intrat baiatul la pupitru, s-a supraaglomerat deodata, pana atunci fiind doar aglomerat. Nu te mai puteai misca pe nici o directie, era cam ca in metrou dimineata, spre centru. Pentru a putea respira, trebuia sa te teleportezi cumva afara, fiindca traversatul multimii nu era o optiune, dar cum teleportatorul nu s-a inventat inca, nu aveai altceva de facut decat sa-ti urasti viata.

Dupa ceva timp de la inceperea setului, m-am gandit sa mai fac o incercare si sa intru in club. Am ajuns numai pana la bar si deja atmosfera era insuportabila. Pe langa asta, muzica bagata de Villalobos nu avea nici o coerenta si era plina de greseli. Probabil dupa o pastila, doua, lui i se pare arta, ca sa nu mai spun ca si celorlalti pastilati de prin sala li se parea la fel, gagii care stateau cu mainile in aer, ochii inchisi, leganandu-se usor in ritmul dubios al muzicii. Dar acum nu se mai spune incoerent, se spune eclectic. :)

Spre dimineata, cand atmosfera s-a rarefiat si am reusit sa ajung in primele randuri fara sa imi mai iau umeri si coate in fata, dupa 15 min, oamenii mei m-au anuntat ca pleaca, asa ca decat sa stau singura, mi-am bagat picioarele si m-am carat acasa, cu o usoara retinere in suflet, dar asta este.

Acum stau si ma gandesc... inteleg sa dau 85 ron pe Chemical Brothers, s-a meritat fiecare leu. Faithless 60 ron, da... dar 40 pentru chestia asta, neeee, nu s-a meritat, mai ales ca mai mult am vazut canapelele de pe hol, decat pe Villalobos, doar pe Raresh l-am mai intalnit.

Nu pot spune ca sunt minimalista convinsa, dar mai sunt dj care imi plac, dj pe care as vrea sa-i vad pe live, sa vad ce show fac, insa ma apuca groaza cand vad pe flyere Club Kristal sau Studio Martin. Organizatorii inca nu s-au prins ca tiparirea pe flyere a unor nume ca Magda, Luciano, Villalobos, M.A.N.D.Y etc. va umple o sala pana la refuz? Inteleg ca nimanui nu-i convine sa se bage un numar fix de bilete, probabil nici mie nu mi-ar placea sa raman pe dinafara, dar de ce nu se trece la o sala mai mare? Data viitoare, bagam Polivalenta, pana mea!

Ma gandeam sa merg la Sister Bliss vineri, dar vazand ca e din nou in Kristal, nu-mi mai trebuie. Si Sasha & Digweed? Chiar vreau sa-i vad, dar organizarea ma face sa stau acasa. Trebuie sa reevaluez agenda party-urilor din perspectiva economica, mai exact din perspectiva gradului de satisfactie pe care spera sa-l obtina un individ/o individa. :)

Voie buna.

7 comentarii:

Gingerdae said...

ai uitat sa mentionezi...40 de RON si muzica oprita la un moment dat pentru ca, logic, 'dioda e de vina' :)))

mda...aiurea cu pustimea asta rebela si pastilata dar nu uita Adina 'bate-ti joc!!' :)))

Adinaaa said...

:)))))) What a night, a?

Dioda ca dioada, dar faza cu "bate-ti joc" e un inside joke that looks stupid from the outside, cause other people don't know Sergiu's Friday experience. :))))

Anonymous said...

La mania rullz! :)

Alex Neamtu said...

"Bate-ti joc" este sintagma serii...
Sergiu si-a batut joc, Sunrise si-a batut joc, Villalobos si-a batut joc...


Villalobos spart

Daca se mai intreba cineva de ce doar pastilatii au apreciat setul de sambata....

Adinaaa said...

Citind commenturile de pe blogul lui Cerno, mi-am adus aminte de discutiile noastre din club. Muzica nu s-a oprit din cauza diodei, ci incercau ei un 'silent disco' acolo. :)))))

Anonymous said...

Poate ca da e aglomerat.. dar nu-mi zi tu mie ca a meritat 85 ron la chemical..(si sa stii ca se intra si cu 10 daca ejti om descurcaretz:)) si la Bestival la fel) la Dj astia dai cat dai si baga fratii de la 3 la 7 ore.. depinde de event..

Adinaaa said...

Nu vreau sa generalizez, dar pentru mine chemical si-a meritat banii.

Am stat in primul rand si aveam in fata niste visual-uri de 10 ori mai mari decat mine, perfect corelate cu muzica si atat de tari ca ma fortau sa ma opresc din dans sa ma holbez la ele. Si sa nu crezi ca ma fraieresc doar cu visual-uri. :) La Chemical si muzica mi s-a parut super tare; fierbea sangele in mine acolo, trebuia sa ma misc; am dat 110% din muschii mei atrofiati de la show-urile din Kristal. :) Si nici nu m-am calcat cu nimeni in picioare. Pe cand la Villalobos, saracul se tinea de butoane la cat de praf era, iar muzica se oprea din cand in cand, nu avea nici o coerenta, fulleala, caldura...

Apoi, nu ma fac pe mine 40 de RON. Stiu ca ma tot plangeam in post ca am dat bani sa stau pe canapea in hol la Kristal, dar se aduna. Ultimele show-uri din Kristal au iesit de kkt, cel putin la ce am fost eu, fiind si dj-ii mai cunoscuti. Mai mult am stat pe hol sau pe afara, fiindca inauntru e insuportabil. And you can't deny that! E drept ca spre dimineata tot timpul se elibereaza, dar un set te trece prin diferite stadii, beat-urile se inmultesc progresiv, te pregatesc pentru o anumita stare de final.

Apoi... nu inteleg, platim pentru calitate sau cantitate?

Dar aici avem fiecare sistemul sau de valori dupa care apreciem un show si chiar as vrea sa vad unii dj minimal, dar cand vad ca vin in Kristal sau Martin, nu imi mai trebuie, fiindca stiu la ce sa ma astept. Sunwaves-ul mi-a placut spre exemplu, sa nu crezi ca comentez la orice. :)

Tra la la. Nu e nimic, mai merg prin Session ca nu am fost demult. :)