Saturday, November 3, 2007

Dupa 20 de ani...

... sa vedem cum stam.

Primul job, intr-o agentie de publicitate. Deocamdata nu fac nimic deosebit si intr-un fel, ma simt ca Daniel din Karate Kid, luat sub aripa lui Mr. Miyagi, the sensei. :) Daniel nu intelegea rostul diferitelor sarcini care i se dadeau la inceputul antrenamentelor, cum ar fi lustruitul podelelor sau vopsitul gardurilor, dar intr-un tarziu i s-a explicat ca astfel a invatat blocajul defensiv. Nu ma intelegeti gresit, nu lustruiesc podele, si nici nu vopsesc garduri. :)) Dar ma gandeam cum stateam acum cateva luni la seminarul lui Stefan Stroe, incercand sa inteleg explicatiile sale cu privire la rolul fiecarui departament din structura unei agentii de publicitate, iar la acel moment, totul parea incetosat. In prezent, vad pe viu cum decurg lucrurile si de abia acum inteleg ce vroia omul sa spuna.

Pe langa job, o data la cateva saptamani mai realizez interviuri pentru un netlabel nemtesc ce promoveaza muzica electronica, FOEM/, iar in restul timpului il bat la cap pe Saddler sa si le scrie pe ale lui. :)) Apropo, dude, cand primesc interviul cu Noar? :)) De asta vara ne tot chinuim sa il facem si e pacat, fiindca de fiecare data s-a amanat si totusi are piese dragute.

Acum vin si studiile. Anul 2, REI, ASE. Dupa un an de studii economice, am realizat ca nu e pentru mine. Desi am terminat cu o medie destul de mare, simteam ca ma plafonez cumva, fiindca nu trebuia sa ma chinui prea mult. ASE-ul mi se pare ca o linie de productie tehnologizata care scoate economisti pe banda rulanta. Cat despre REI, e un fel de bilingv al studiilor economice, care face introducere in multe materii, dar nimic in principiu. Partea buna e ca aveam timp sa merg la diverse workshop-uri, conferinte, unde am dat peste o multime de oameni care au terminat REI-ul si acum lucreaza in IT, in banci, in publicitate, in management, etc. iar acum cateva saptamani am dat si peste Alexandru Găvan, absolvent de REI, in prezent... alpinist si fotograf. :))) Rad si acum cand ma gandesc la raspunsurile colegilor mei din anul 1: "Eu am dat la REI, fiindca vreau sa ma fac diplomat" sau "Eu am dat la REI, fiindca vreau sa lucrez la ambasada Frantei". :)))))))))))) Cata naivitate... e drept ca mai ajung oameni pe la UE, pe la ambasade, dar cred ca procentul e destul de mic.

Apoi, am inceput anul asta si Comunicarea de la SNSPA, inghetata anul trecut. Deocamdata nu imi pot spune o parere clara despre facultate, numai ca desi nu am fost o cititoare inraita la viata mea, acum tanjesc dupa beletristica din liceu. :)) E drept ca imi plac si textele filosofice de acum, care imi mai deschid mintea si imi diversifica ideile; ma fac sa imi pun diverse probleme si imi place asta.

Desigur, am mai auzit textul ca sunt nebuna, 2 facultati, job... dar ceva ma retine sa las balta ASE-ul. In primul rand, ar fi renuntarea unui loc la buget, iar in al doilea rand ar fi nevoia de securitate. De cand ma stiu, cred ca doar 2 lucruri nu ma lasau sa dorm noaptea: problemele de mate care nu imi ieseau si stateam noaptea gandindu-ma la solutii, si brief-urile de la concursuri, la care imi veneau ideile cele mai bune fix inainte sa adorm. De cativa ani, imi doresc sa ajung in creatie. Dar ma sperie cateodata ideea ca as putea ajunge acolo si dupa un timp sa imi spuna cineva ca "you don't have what it takes, kiddo", iar ASE-ul ar fi ca o saltea ce m-ar salva din cadere libera, asigurandu-mi un loc in mediocritate si rutina, in contabilitate sau banci, whatever, as long as it pays. :) This is like the worst case scenario, hope not to get there.

Deocamdata am energie pentru toate. Realizez ca in sesiune va fi stres la maxim, dar mi-am planuit deja ca daca programarile examenelor intra in conflict, imi las restante la ASE, fiindca oricum restantele se dau in vara si as avea vacanta libera.

Eh... as long as I have a plan, right? :)

15 comentarii:

Gingerdae said...

dearest, promite-mi ca daca ma vezi contabila peste ani scoti un revolver(too much hercule poirot)si imi curmi suferinta. No one will ever know...it's our secret! shhhh!!

aa...cat despre stresul din sesiune eu strang deja jocuri stupide sa avem rezerve in noptile albe ;)) & cosmo horoscope sucks :-j

Adinaaa said...

Bine ca macar tu te gandesti din timp la sesiune. :))) Vai cat ador perioada aia in care stau noaptea si invat pana la cat am chef cu pauzele de rigoare constand in jocuri de destresare si seriale, dimineata ma trezesc la cat am chef cu Red Bull-ul necesar. Sper sa imi pot lua concediu. :)))

Totally, girl, cosmo horoscope sucks. :)))))))

Anonymous said...

nebunie ai invatat sa pui linkuri in blog la fiecare nume? :D
noar vine curand ca nu imi place sa las omul sa planga :P
adica dupa ce ma trezesc din somn dupa nea Bran asta

Adinaaa said...

Nu ca am invatat sa pun linkuri la fiecare nume, dar pana acum mi-era lene. :)))

Anonymous said...

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

from:????????????????????????

Adinaaa said...

WTF? :))

Adinaaa said...

My blog - making people feel better since March 2007. :)))

Anonymous said...

anonimii astia..de aia nu le dau io aprove knd imi dau comment p blog.

dude, da nu tb sa ai rei-ul k sa ai o 2nd option. dk nu e sa fie creatie, u can always choose PR :))

Anonymous said...

Daca vroiai ceva de creativitate si in acelasi timp sa iti asigure un panaceu anti-plafonare exista Marketing`ul, o parte din sfera Business`ului ca fiind recunoscuta permanent imuabila.

Adinaaa said...

Aaah... vii si tu acum si rasucesti cutitul in rana. :)

Da, regret ca nu m-am dus la Marketing, simt ca mi s-ar fi potrivit mai bine, dar stii (Cred) cum e intr-a 12-a, cand iti alegi optiunile, nu stii pe ce lume esti si nu stii cu ce se mananca fiecare... acum postul asta e mai outdated, lucrurile s-au mai schimbat... dar intentionez sa imi fac licenta (nush cat conteaza asta) pe marketing international, iar mai departe un master tot pe ceva marketing. Mai am timp sa ma gandesc.

Thanks for your input, though. :)

Sunaina said...

na bine,n-o sa scriu multe si marunte, insa nu ma pot abtine sa-ti spun ca te apreciez ca om. ai niste idei bine schitate in cap si te tii de ele. Gud lac sa ai ;)

Adinaaa said...

In primul rand, ma scuzi ca iti raspund atat de tarziu. Ca o continuare la acest post, dar si ca sa ma explic de ce nu mai activez pe blog lately, acum fac un internship intr-o agentie de publicitate, ca art director.

E bine sa ai visuri care sa-ti ghideze viitorul, insa cateodata cand vezi ca nu se intampla nimic ajungi sa te indoiesti de ele si ai nevoie de unele asigurari pe parcurs. Acest internship pentru mine mi-a demonstrat ca merg in directia care trebuie, I love what I'm doing, insa simt ca mai am multe de invatat. Si chiar daca nu voi ramane in agentia asta, ma linisteste gandul ca am un scop in viata. E atat de obositor si de frustrant sa nu stii in ce directie mergi.

Intre timp am renuntat la snspa ca nu era pt mine si am renuntat, evident, si la jobul de care vorbeam in post, care de fapt era pe receptie, dar in timpul liber faceam practica prin celelalte departamente. :)

Acum nu vreau neaparat sa iti intorc complimentul, dar ma gandeam ca noi nu ne-am cunoscut niciodata, insa am mai avut oarecare "ciocniri" si comment-uri pe net. Cred ca ne-am gasit pe hi5 or something (am I wrong?) si vad prin lucrarile tale cat de mult ai evoluat de atunci. Si imi place ceea ce faci. Foarte mult.

Aaah, chiar sa imi dai add pe id-ul de mess. Il gasesti la detaliile de profil de pe blogger.

Tur li lu :)

Anonymous said...

nevoia de a verifica:)

Adinaaa said...

?

Anonymous said...

Like master, like man.