Tuesday, October 23, 2007

Ever seen that movie 'The Secret' ?

Traind cu prejudecata ca filmele din ultimii ani sunt din ce in ce mai proaste, mai ales continuarile filmelor de succes, rareori mai vizionez filme si alea, la recomandarea vreunui prieten. Asa am dat peste The Secret, un documentar despre cel mai bine pastrat secret al omenirii (aparent)... ta da da dam... legile universale ale atractiei.

Cam ca in reclamele de la pasta de dinti, unde vin actori imbracati intr-un halat Colgate incercand sa te convinga sa cumperi noua pasta pentru dinti sensibili, asa si aici, vin tot felul de dubiosi sa-ti explice cum sta treaba cu Secretul.

De-a lungul filmului, ei povestesc, in mare, cum tot ce intra in viata noastra, e atras de noi, dar mai ales de gandurile si dorintele noastre. Thoughts become things, prin vizualizarea lucrurilor. Asta e versiunea scurta, pentru versiunea detaliata, urmariti documentarul. :)

La un moment dat, vine un tip care isi spune povestea, cum a realizat un vision board, pe care a lipit poze cu lucrurile pe care si le dorea. De la realizarea placii, timp de cateva luni, tipul s-a tot mutat dintr-un loc in altul, pana s-a stabilit intr-o anume casa. Dupa ce a renovat-o, si-a regasit, din greseala printre cutii, placa viziunilor si a constatat ca locuia fix in casa a carei poza o decupase la pocneala de prin vreo revista. Practic, si-a materializat visul.

Desigur, la prima vedere, ai putea gandi "If this ain't top quality bullshit, I don't know what is...", dar chiar la exemplul tipului de mai sus m-am gandit, cand am dat zilele trecute peste aceasta poza in My Documents:

Si sa explic de ce: navigand acum cateva luni prin magazinul online adidas Originals, am dat peste aceasta pereche care mi-a placut atat de mult, incat am salvat poza (pe 27 aprilie anul curent, tin sa mentionez), pentru a retine modelul in caz ca imi mai iau o pereche de adidas, desi am o intreaga colectie de papuci si nu preconizam noi cheltuieli in acest departament. Dar ca sa clarificam lucrurile, pentru mine o pereche de adidas Originals e cam ca o pereche de Jimmy Choo pentru Carrie din Sex and the City. :)

Intre timp, am uitat de perechea de adidasi pe care mi-au picat ochii, insa zilele trecute, cand am gasit poza, m-am holbat putin la ea, apoi la adidasii din picioare, din nou la poza... si m-a lovit realitatea in fata. Acum o luna mi-am cumparat fix acelasi model de adidasi, numai ca pe alta culoare, fara sa realizez ca imi doream acest lucru de mult timp.

Well, I'll be damned... maybe these laws of attraction actually work. Till further notice, I will test this theory. :)

5 comentarii:

Monica said...

Dupa ce am vazut filmul ala eu mi-am dorit ciocolata amaruie cu menta. La cateva saptamani dupa a aparut Anidor pe piata. Am putea concluziona ca teoria aia tembela functionaza :)). Revenind la adidasii tai, mi-am amintit de un episod din Entourage in care Turtle, unul dintre personaje, unbla disperat de la un magazin la altul dupa o pereche de pantofi sport originali, limited edition. Si la el au functionat the laws of attraction. Imagine that! :D

Sunaina said...

gut gut...stiu ce film sa caut acum :)


asa,hai sa-ti "citesc" raspunsurile:
1. descriu felul in care te vezi
2. descriu felul in care ii vezi pe ceilalti.
3. descriu viata ta sexuala.
4.descriu felul in care iti percepi moartea.

nu stiu daca ti se potriveste,dar mi-ar placea sa imi spui. am intalnit cazuri si cazuri.

Adinaaa said...

Oh da, asta cu viata mea sexuala verde, cu valuri si cu unde, m-a omorat. :))))))) Poate vreo 30% se potriveste testul asta, dar mai mult nu ii dau. :) Mersi oricum.

Anonymous said...

bai nebunie am o problema, am modemul in service de cateva zile. nu stiu cand il iau inapoi ca sa pot sa verific mailul sa vad daca am primit interviul. si la work nu am acces la gmail. deci o sa fiu in intarziere :|

Anonymous said...

dude, nush cum functioneaza treaba asta k la mine nu merge. eu cate kestii nu mi-am dorit si nu am reusit sa le obtin (cu exceptia cannes-ului :p). din contra, am observat ca daca un lucru iti e indiferent sau nu-l doresti asa mult vine el la tine. kestia aia cu indiferenta atrage:p

na, am vz si io filmu mai demult. pe moment eram wow, knd s-a terminat eram "who believes in this shit?".

oricum creepy si interesanta faza cu pantofii tai adidas (k sa nu le zic adidashi:P)