Sunday, October 21, 2007

Chemical all the way

Afara vremea e cam de kkt, iar Weather Widget-ul informeaza cu tristete, pentru mine cel putin, ca pana miercuri va tot ploua.

Ieri, aproximativ pe la 23,30, am facut si eu 20 de ani, semn ca am supravietuit la 20 de toamne, dar inca nu se "vad" pe mine... zilele trecute un taximetrist imi spunea ca nu mi-ar fi dat mai mult de 14. Dar nu e nimic, la 30 de ani probabil voi arata de 20, iar lumea ma va intreba la ce facultate sunt. :))

20 de ani pe 20 octombrie cu Chemical Brothers la Bucuresti de ziua mea. :D NORMAL ca am fost acolo. Si a fost superb. O nebunie. Nebunie de superbie. :))

Am intrat in sala dupa 12. Am prins un warm-up cum de mult timp nu mi-a mai fost dat sa aud prin cluburi, cel putin ultimele 30 de minute din el. Sigur era mana lui Nathan Detroit, fiindca nu prea parea stilul lui Pagal sau al lui Negru.

A venit apoi momentul intrarii in scena al baietilor de la Chemical Brothers. Un sunet prelung facea inconjurul salii, lumea astepta, cand deodata s-a auzit primul beat, ce aducea clar a Galvanize, iar sala a inceput sa urle la recunoasterea piesei. Mi s-a parut o alegere excelenta de spart gheata, fiindca nu puteau incepe cu ceva prea agresiv, cum publicul nu era incalzit inca.

Timpul trecea, bpm-ul crestea, lumea dansa. Cred ca de la Hey Boy, Hey Girl incolo, am inceput sa dau 110% din mine. Ma simteam ca la un rave party cu stroboscoape ametitoare, iar de fiecare data cand se stingea lumina, parca vedeam scheleti in jur. Dar e doar efectul videoclipului. :) Oricum, 'the real thing' nu s-a comparat cu nimic altceva experimentat pana acum. Nici cu prima vizionare a videoclipului care era destul de diferit fata de chestiile din acea perioada, nici cu audierea in winamp acasa si nici cu remixul lui Zabiela.

Biletul si-a meritat toti banii (asta e pentru Dragos Manac, caruia ii multumesc din nou si sper sa citeasca acest post :) ) - visual-urile jumatate, iar muzica cealalta jumatate. Am auzit diverse comentarii privind raportul calitate-pret, dar mie, din primul rand, mi s-a parut ca a meritat toti banii. Visual-urile alea au fost destul de... psihedelice; si nu cred ca am mai folosit acest cuvant pe blog pana acum. Chiar de cateva ori m-am oprit din dans pentru a urmari gandacii care colcaiau pe fundal, robotii care veneau spre mine, ochii care urmareau lumea prin sala sau drumul haotic de prin padure.

Un alt moment de maxima intensitate pentru mine a fost la Saturate aka Electronic Battle Weapon 8. Ador piesa asta si am mai mentionat de cateva ori acest lucru pe blog. Dar, din nou, 'the real thing' nu se compara cu nimic altceva trait pana acum. Iar visual-urile au fost... oau. Perfecte. Deja nu mai am adjective sa imi descriu parerile. :)))

Citisem pe feeder o parere ca sfarsitul ar fi fost slab. Nah, mie mi s-a parut ok sa incheie mai chillout dupa ce te-au rupt in timpul concertului de nu stiai din ce membre sa mai dai. Dar e vorba de experienta personala a fiecaruia, oricum.

De data aceasta mi-a placut publicul. Destul de receptiv, lipsit de tarani fara nici o treaba pe acolo. Cel putin unde stateam eu. :) Locatia mi s-a parut ok amenajata, destul de spatioasa pentru numarul de participanti, astfel incat nu am avut niciodata senzatia ca n-am loc sa respir sau sa dansez. Imi place cand sunt mai multe puncte de vanzare ale bauturii si nu trebuie sa traversezi sala prin multime pentru a sta apoi la o coada interminabila sa-ti iei o bere. Imi place Polivalenta si pentru ca are un numar mare de bai, ceea ce nu te obliga sa stai la alta coada, care de obicei se formeaza in baie la fete.

Per total, un show care nu ar fi trebuit ratat. Iar acum, cateva poze de pe telefonul meu, dar sunt sigura ca vor aparea pe net poze mult mai bune. :)


9 comentarii:

Anonymous said...

adina girl!!!a fost ziua ta?!? de ce nu ai zis?????(Dumm!!! dar asta ma intrebau si pe mine prietenii cu care am vb pe mess de ziua mea si care habar nu aveau ca e ziua mea desi le spuneam ca am primit cadouri de la familie si de la prietenii cu "olecutzica" de memorie)Dar! la multi ani ! asa cu intarziere!si felicitari pentru post-ul...post chemical brothers! felt the vibe here!

just the guy

Adinaaa said...

Da, chiar n-am facut 'big deal out of it' anul asta cu ziua mea. :) Dar multumesc pentru urari si trebuie sa recunosc ca ma mandresc cu jocul de Twister primit cadou. Asta ca tot ai mentionat de cadouri. :))

Cum turneul a fost cam peste tot la fel... iti arat niste filmulete cam cu ce a fost pe acolo: Saturate, Hey Boy Hey Girl, Surface to Air si The Sunshine Underground. Superb. :)

Anonymous said...

cautam poze de la chemicals si am dat de blogu tau... hah, a fost cel mai tare concert din .ro!

btw, la multi ani :)

Anonymous said...

super naspa la chemical. nu mi-a placut. de aia nici nu am fost :-j

Adinaaa said...

Dar cum sa nu? De ce nu spui oamenilor ca tu de fapt ai facut tot posibilul si imposibilul sa vii la concert, numai ca nu ti-au iesit treburile? :)))

Sahara Penguin said...

Da, asa o sa fie. Sa vezi cum a fost la mine... pana pe la 14 aratam mai mare... am ajuns pe la 15.... si dupa aia m-am blocat acolo. pana pe la 20 - tot de 15 aratam nene..

Acuma am 26 si sunt undeva la 20 - ...21. Deci - decalaj de 5 ani, sa moara Veta!

Adinaaa said...

Aha, deci teoria mea e buna. :)))

Anonymous said...

Aici n-am apucat sa-i vad,i-am vazut prin vara pe la sziget si am ramas putin dezamagit.Din cate am inteles au avut cam acelasi program si aici.Proiectiile intr-adevar destul de k in multe momente dar sound destul de sincopat.show curat tehnic dar din pacate doar cam atat.fara explozia aia care urmeaza unui crescendo firesc.oricum,cei mai tari de pana acum pe care i-am vazut pe la noi au fost 2 many dj's.sper sa-i mai prind.

Adinaaa said...

2 many dj's la Heineken Thirst. Nu mai tin minte de ce nu am fost, dar imi aduc aminte perfect posterul ala verde... imi pare rau ca nu pot compara evenimentele in acest caz.

Dar na, depinde de multi factori succesul unui show, din punctul de vedere al fiecaruia: starea de spirit, cheful, asteptarile, anturajul, bla bla.

Chemical a fost fix de ziua mea, aveam chef de ceva show, nu aveam nici o asteptare de la ei, chiar eram sigura ca va iesi un kkt, dar supriza, am plecat de acolo cu zambetul pe buze si cu un 'oau' in gand.

Cred ca cea mai mare dezamagire ever a fost, pentru mine, Seaman. Ascultam mixurile omului dintr-a 8-a, a 9-a si mi se parea genial. Dar cand am ajuns eu sa-l vad, ori era el depasit, ori isi bagase picioarele in scena de clubbing indepartata a Romaniei, ca a dat play la vreun mix ceva, iar in timpul asta ori se ducea la baie, ori combina gagici prin spate. Pfff.