Friday, September 7, 2007

Nothin' much

Unii au impresia ca Botosani e un judet prin vestul tarii, altii stiu ca e pe undeva prin nord, iar altii au impresia ca orasul Botosani e un fel de sat in care noi ne deplasam cu carutele pe ulite. Nu e chiar asa. E drept ca la un moment dat a fost un reportaj pe Prima in care s-a spus ca numarul carutelor din judet il depaseste pe cel al masinilor, dar totusi e o zona predominant rurala. Orasul insa, nu e chiar atat de inapoiat pe cat s-ar crede. Avem drumuri, cluburi, semafoare, filarmonica, teatru, cinematografe (inchise majoritatea), complexe comerciale ce aduc a mall-uri, iar in curand si un mall cu movieplex, sens giratoriu (si ce sens giratoriu! :)) ), pietonal, spital de urgenta, bla bla. Neinteresant. Ati inteles voi.

Nu cred ca vroiam sa ajung undeva departe cu asta, doar ca ma mai conversam cu colegi de facultate si prieteni din Bucuresti care se uitau cam ciudat la mine cand le spuneam ca merg acasa; in Botosani, da. :) Dar mai amuzant este ca orasele universitare se golesc in perioada verii, iar distractia din Bucuresti se muta la mare. Pe cand prietenii mei la 10 erau deja acasa, eu de abia incepeam sa ma distrez la ora aia. Imi place sa vin acasa, mai ales in vacante, cand ne adunam toti fostii colegi. Acum nu mai e ca in liceu, nu mai primesti intrebari de genul "la cat vii? unde te duci? cu cine? ai grija cat bei" E alta viata... and it's fun. Dar parca tot mi-e dor de perioada majoratelor si cu siguranta as retrai liceul inca o data. Putin altfel. :)

Prin asta vroiam sa spun ca nu am avut nici timp si nici idei sa mai scriu pe blog in ultimul timp, dar m-a obsedat totusi o idee.

Cineva m-a intrebat la mare ce super putere as vrea sa am. Am observat ulterior ca exista niste tipologii si unele raspunsuri-cliseu la intrebarea asta. Cred ca e efectul filmelor americane. Eu am raspuns ca as vrea sa fiu invizibila sau sa citesc gandurile altora. Dar cred ca a doua o bate pe prima.

Super puterea de a citi gandurile as spune ca se manifesta in doua etape. Mai intai este o etapa benefica in care toata curiozitatea iti este satisfacuta, etapa careia ii urmeaza cea de... disperare? Probabil exista un motiv pentru care gandurile noastre nu pot fi auzite. Devii neputincios la un moment dat in fata gandurilor bolnave auzite la nimereala cand mergi pe strada si vei fi un adept clar al ideii "Lumea asta se duce dracului".

Cu cati oameni ai mai vorbi daca ai sti ce cred despre tine cu adevarat? Sau... cu cati oameni ai mai vorbi daca ai sti adevarul despre ei?

Cred ca orice persoana, oricat de deschisa ar fi, are macar un secret. Am dat peste site-urile PostSecret si Secret Chest. Citind, observ ca exista multe confesiuni si situatii care se repeta, dar pentru care oamenii nu sunt pregatiti a le dezvalui. Natura umana...

11 comentarii:

Gingerdae said...

mi-aduc aminte de 'what women want' cand auzea mel gibson toate gandurile femeilor('incessant barking')...it must be crappy at some point...cica sa vorbesti cu cineva care iti zambeste si gandurile lui sa contina injurii la adresa ta..that must be exhilarating!

Anonymous said...

am trecut prin Barlad...singura chestie care mi-o amintesc era ca intrebam de drumul spre Bucuresti si mi-a zis un trecator "la giratoriu la stanga" ulterior am aflat ca era doar un giratoriu :)

Adinaaa said...

Ruxi: :) Must be crappy at some point, but you start to control it at some other point or you go nuts. I guess, I wouldn't know. :))

amdraci: La noi sensul giratoriu nu are un rond in mijloc, e facut din stalpi and it's totally useless. :))))

Sunaina said...

la Jurnalism si Stiintele comunicarii am avut admitere. mersi de urari!

Anonymous said...

Si daca orasul e plin de taranoi, inseamna ca orasul e naspa??

Adinaaa said...

Hmm... ai crede asta. :)))

Anonymous said...

Bt parca are 2 sensuri giratorii, ala de la sindicate si ala de la gara..tot e mai bine ca in Barlad:)). Si ca superputere, eu cred ca aia cu cititul gandurilor e cam nasoala..eu asa alege pe aia cu father of all knowledge..ca tot imi place mie sa le stiu pe toate..Numa bine si a! scrie si tu mai des

Anonymous said...

Mai nou.. la carco hrubaru intreaba pe sefa de la lotto :" si ce parere au oamenii de la dvs din sat, de la bt despre.." am uitat despre ce.. dar bt nu e sat.. sau e ?!

Anonymous said...

dude, nu e vb k e bt. e vb k e un oras din moldova, iar knd vine vb de orasele din moldova oamenii nu prea stiu cum sta treaba, incepand cu faptul k nu stiu dk sunt orase sau sate si pe unde vin pe harta si terminand cu eternele si penalele glumite legate de accentul moldovenesc.

da, m-am cam aprins. eh, vb sangele:P

Anonymous said...

ah si tare filmuletu. desi nu stiu daca pe mine m-ar ajuta cu ceva sa trimit cuiva secretele mele.

cheesy filmuletzu. k si ala cu tag hand,. vad k o cam arzi cu iutubi cheesy:P

Adinaaa said...

Iutubi cheesy cica. :)))))) Nush, am si eu perioadele mele. Nah. :)))