Thursday, July 19, 2007

The best of both worlds

Asteptam eu de prea mult timp sa imi apara pe blog un filmulet de pe youtube, incat astazi m-am gandit sa aprofundez problema lipsei acestuia. Mi se mai intamplase sa imi apara dupa cateva zile, dar acum trecuse prea mult. Intru in contul de pe youtube si ce sa vad? Intampinase erori, normal. Mai incerc o data sa postez, a mers, dar ceea ce vroiam eu, adica asta, nu merge incorporat in alte pagini si trimitea pe youtube, deci nu era bun, asa ca am pus the next best thing. :)

Scrisesem in postul initial, care nu a mai aparut, despre faptul ca inca mai gasesc piese frumoase pe net, piese care sa ma impresioneze si sa ma faca sa le ascult din nou si iar si tot asa. :) Cel mai reusit remix al piesei Coldplay - Talk mi se pare cel al lui Junkie XL, care a surprins foarte frumos 'the best of both worlds', atat sunetele acelea sintetizate care ma innebunesc pe mine, cat si feeling-ul pieselor celor de la Coldplay.

Linia melodica de la Talk este preluata, cu acord, din piesa Computer Love de la Kraftwerk, aparuta prin 1981 tocmai, cand experimentau baietasii pe sintetizatoare.

Chris Martin si-a dorit foarte mult sa foloseasca linia melodica in piesa sa, inlocuind sintetizatoarele cu chitara, iar pentru asta a trebuit sa le trimita o scrisoare celor de la Kraftwerk in care sa le explice, la nivelul de germana al unui copil de generala, cum putea si el, cine sunt Coldplay, ce fac, ce vor. Multi au fost surprinsi de raspunsul pozitiv, avand in vedere ca in vremurile bune doar François Kevorkian avea acordul de a le remixa piesele. Insa dupa 2000 cred ca s-au mai inmuiat putin la suflet, acordand si altor trupe permisiunea de a le mixa operele, cum ar fi Underground Resistance sau Orbital.

Oricum, o piesa chiar frumoasa de care nu ma mai satur, desi o ascult zilnic de 2 saptamani incoace.

In the future where will I be?

You can climb a ladder up to the sun
Or write a song nobody has sung
Or do something that's never been done

2 comentarii:

Anonymous said...

yup, e foarte tare rmx-ul, si in felul asta mai gasesc si eu muzica buna:)), dar am cautat pe huburile din bc si am gasit rmx de la kevorkian nu de la JXL, e dragut si ala..

altceva, uhmm, pe cand la mare?

Adinaaa said...

Ooo... ce surpriza placuta. :D

Pe 4 august sigur, ca vine Howells.