Saturday, June 30, 2007

We come one

Cum imi place sa imi scriu posturile la o bucata de noapte sau cateodata la o bucata de dimineata, asa si astazi, la intoarcerea de la ceea ce a insemnat B'estival day 1, m-am gandit sa postez.

Anul acesta, nu pot decat sa imi impartasesc parerea din punctul de vedere al unui copil rasfatat de festivaluri. Deja a trecut vremea in care sa nu avem nici un festival, ci doar un concert important pe an si ala oricat de nasol ar fi fost, noua sa ni se para ca o mana cereasca.

Incepand relatarea, imi aduc aminte cum acum cateva ore mergeam pe mult prea lunga alee de la poarta A la zona de desfasurare a festivalului, unde mai multi oameni de la aceeasi televiziune, dar si liber profesionisti cu discursuri neinteresante, ne incetineau din mers, iar noi nu doream decat sa ajungem in mijlocul muzicii, in spatele filtrelor de jandarmerie.

Odata ajunsa in zona festivalului, m-a trecut un singur gand: urban. Asta, preponderent din cauza betonului din jur, dar si din cauza/datorita oamenilor, pe care o parte ii recunosteam din cluburi si o parte de la CokeLive.

In continuare, plimbandu-ma pe acolo si vazand mici, bere, tricouri si insigne la vanzare, mi-am adus aminte de festivalurile romanesti de bere, de unde mai lipseau totusi niste tiganci care sa vanda coliere luminoase si seminte... dar diverse bratari forforescente vazusem prin multime, deci poate nu era totul pierdut.

Ce pot sa spun de organizare? Sistemul asta de jetoane sa mor eu daca nu este cretin... adica desi te calmeaza putin ideea ca umbli dupa tine cu jetoane de plastic si nu cu bani care sa-ti cada de prin buzunare in timp ce dansezi, unde e rostul ca la sfarsitul zilei cand toate standurile se inchid si tu ramai cu jetoane in buzunar sa nu ti le poti rascumpara? Deh, la casa de jetoane se lucreaza dupa programul de la banca sau nu stiu cum altfel. Desigur, puteam rationaliza folosirea jetoanelor, cate unul pe ora, astfel incat sa le terminam pana la ultimul concert... insa nu ma gandeam ca vor incepe sa ne dea afara la ora 12 din incinta. Pana la urma eu am mai ramas doar cu un singur jeton, sa spunem ca de suvenir.

Din punct de vedere muzical, ca doar pentru asta mergem la festivaluri pana la urma, am vazut tot line-up-ul de astazi, trecand prin Monochrome (nu m-a impresionat), Suie Paparude (been there, done that, sunt ok, dar nimic nou), Yonderboi (nu trip-hop scrie aici... poate imi voi dloada cateva piese), Hooverphonic (uh uh... frumooos), Morcheeba (de cand a disparut negresa aia?), Faithless si Phil Hartnoll.

Punctul culminant al zilei a fost Faithless. Un concert foarte frumos. Plin de energie. As fi dansat din toata inima, dar multimea ma presa de gard si nu prea sunt eu in masura sa ripostez. Insa am facut cateva poze dragute, iar la concertul de dupa, al lui Phil Hartnoll, mi-am dat drumul la dans cand s-a mai eliberat zona. Mixa destul de penal tipul. Nu statea la pupitru, ci in fata lui, executa ceva miscari de dans si mai intindea o mana la pupitru sa dea mai tare/mai incet, nu imi dau seama. Dar cred ca a pus dragut per total. Nu zic nu. Asta pana sa vina bodyguarzii sa ne faca vant.

De aici, am fost la o bere pana dimineata cand au reinceput sa circule metrourile si am ramas din nou surprinsa cand, ca de obicei, sambata la ora 5 dimineata nu reusesc sa prind loc pe metrou. Si cred ca in majoritatea cazurilor sunt mai distrusa decat aia care stau jos. Dar nu e nimic. Sunt tanara. Am toata viata inainte sa ma trezesc la ora 4 ca la 5 cand se deschid portile la metrou sa il iau pe primul si sa tin locul ocupat, sa citesc Libertatea si sa nu ii las pe saracii tineri care vin obositi din club sa isi odihneasca picioarele. Asa!





3 comentarii:

Anonymous said...

daca nu imi spui cum a fost la hartnoll te bat pe umar de-ti sar capacele de la sprite. doar pt ala m-as fi dus la bestival. bai... ia stai...ce bou sunt...eu ieri am luat banii... de ce nu m-am dus? :o :( god damn it, am uitat ca am bani :|

Adinaaa said...

Mai, la Faithless nu prea am avut unde sa dansez, dar la Hartnoll s-a eliberat pe acolo si cum aveam atata energie mi-am facut de cap. Nu a pus extraordinar, dar a pus ok si ma simteam ca intr-o secventa dintr-un party rave. Imi placea show-ul pana sa vina bodyguarzii sa ne faca vant la 12.

Anonymous said...

Oi, achei teu blog pelo google tá bem interessante gostei desse post. Quando der dá uma passada pelo meu blog, é sobre camisetas personalizadas, mostra passo a passo como criar uma camiseta personalizada bem maneira. Até mais.