Monday, April 30, 2007

Have you seen 'Hot Fuzz' yet?

In ultimii ani, sunt usor reticenta cand e vorba sa ma uit la filme noi. Sigur, despre carti si filme se spune ca daca rezisti pana la jumate, te prinde actiunea si nu poti renunta. Insa la majoritatea filmelor, in ultimul timp, nu am avut nici o ezitare in a da alt-F4 cu mult inainte de final. Totusi, mai am si eu unele momente in care sunt la zi cu serialele si am chef sa vad niste filme. Daca nu am nici o recomandare in inbox de la prieteni, intru pe imdb la Box-Office. Saptamana asta mi-am ales 2 filme: Blades of Glory (amuzant in stilul tampit al lui Will Ferrell) si Hot Fuzz, cel din urma fiind chiar mijto.


*** This part may contain spoilers.

Filmul incepe intr-o maniera usurica, de comedie de duminica, redand aventurile politistului din capitala intr-un oras din provincia Angliei. Insa, inca de la inceput iti dai seama ca s-au chinuit ceva la montaj baietii aia. Totul decurge in aceasta maniera pana cand... apare o crima.

Deodata se schimba tot stilul filmului de pana atunci. Intri intr-o lume a lui Sherlock, ajungand sa crezi ca fiecare, pe rand, este criminalul. Cand spui ca au dat de criminal, vine politistul cu o teorie foarte bine pusa la punct si deja iti faci planuri sa te duci la baie imediat dupa, dar pac!, se schimba din nou directia firului narativ... incepe filmul de actiune.

Nu era un singur criminal, ci mai mult, toti erau vinovati, dar la baza motivul era foarte stupid. No spoiler here. Dar nu poti observa cum deodata toata lumea manuieste in mod profesionist arme de calibru mare. Desigur, ironizand, pentru ca nu se vrea a fi un film de actiune gen Hollywood.

In final, normal ca binele invinge raul, politistul se obisnuieste cu viata de orasel, insa tot filmul razi la umorul negru si bolnav si la glumele in stil englezesc. Ajungi sa realizezi undeva, pe parcurs, ca absolut fiecare replica de-a lungul filmului are rolul sau si nu este spusa in zadar.

Per total, chiar mi-a placut filmul, m-a tinut mereu atenta langa monitor si vi-l recomand si voua, cititorilor. :)

1 comentarii:

Anonymous said...

data viitoare sa apesi ctrl+alt+blog :P
si cred ca imi iau si eu filmul hot fuzz ca si asa nu am ce face la ora asta matinala. sper sa merite ca daca nu iar dau vina pe tine.