Saturday, March 31, 2007

Mock me not, sir!

De ce ai dat la mate-info? De ce ai dat la Laurian? De ce ai dat la ase? De ce ai dat la rei?

Intrebarile din aceasta categorie imi fac sangele sa pompeze prin vene mai repede decat de obicei, iar eu sunt o persoana calma, de regula. Cand toti raspundeau "Vai, am dat la rei sa invat sa fiu diplomat" sau "Intotdeauna m-au atras relatiile internationale", eu macar eram sincera si raspundeam ca nu stiam ce vreau sa fac mai departe, asa ca am dat la ase. Apoi, am dat la rei fiindca nu as vrea sa ajung la 40 de ani blocata in rutina, in spatele unui birou, facand bilanturi in fiecare zi.

O alta intrebare ce ma baga in ceata este Care e filmul tau preferat? Intrebarea asta pur si simplu ma omoara. Adica, din atatea mii de filme sa aleg doar unul? Si de-ar fi doar asta problema, dar eu chiar nu am memorie. Adica ma pot uita la un film si peste ceva timp, gata, a disparut din memorie, chiar daca mi-a placut. Nu raman cu ideea, ci cu sentimentul pe care mi l-a lasat. Iar cand ma uit a doua oara la el sunt la fel de surprinsa de evenimente ca prima data. Stiu, e aproape nenatural. E un har. :))

Asta a fost introducerea, insa am inceput acest post cu gandul de a scrie despre Plunkett & Macleane. Un film mai vechi, de prin 1999 tocmai, dar care imi place sa-l revad din cand in cand. Chiar imi place sa revin la filme mai vechi. Filmele noi, nu stiu, parca sunt din ce in ce mai proaste. Mai mult ma uit la seriale acum.

Dar cum spuneam, Plunkett & Macleane mi se pare un film super tare. Actiunea se petrece pe undeva in sec XVIII in Anglia, iar pe fundal se aude muzica electronica, semnata de Craig Armstrong. Imi mai place si dialogul, in unele parti chiar foarte sadic, alteori doar sarcastic. Dar partea mea preferata ramane:

- Mr. Harrison, if wisdom grew on trees, you would be a bush.
- You mock me, sir?
- Mock you, sir?
- Mock me not, sir. No man mocks me, sir.
Si acum... partea cea mai tare
- The wise man mocks the man. The mocked man mocks the mocker.
- Right... Good.

***

In rest, cred ca ma voi uita zilele astea la Jesus Christ Superstar, avand in vedere ca vine Pastele. Poate nu e cel mai potrivit film de vazut acum, in post, poate ar trebui sa ma uit la toate filmele alea pe care le dau in aceasta perioada pe tvr despre Iisus, dar am inceput traditia in liceu cand ne-a facut profa de romana o vizionare de JCS fix pe motiv ca vine Pastele, asa ca voi mentine traditia, iar la randul meu o voi transmite mai departe. :)

3 comentarii:

Anonymous said...

va trebui sa imi asaltez prietenii din regie sa imi faca rost de filme pentru ca momentan inca nu s-a inventat zapp-ul care sa poata face asta in locul lor :))

Adinaaa said...

Si daca tot iti faci rost de filme, nu iti lua Babel. So very boring. E in stilul Crash, dar parca e mai mijto ala. :D

Anonymous said...

am mai auzit asta despre el :D acum sunt mai sigur ca nu il voi lua :))