Tuesday, March 6, 2007

Clubbing has gone bad


Ma doare capul. Si gatul. Maseaua nu ma mai doare. Sunt o epava.

Citeam astazi bloguri si nu mai tin minte pe blogul cui ajunsesem, dar mentiona ca asteapta sa mearga la Dimtri from Paris. Desi 2 prieteni de-ai mei au spus ceva in genul "ah, am ascultat mai demult Dimitri from Paris, mixeaza fain", sunt usor sceptica. Daca omul e atat de bun, de ce trebuie sa-si faca reclama in genul "The world's sexiest DJ" ? Adica... come on! Ultimul lucru de care are nevoie un show cu dj la platane, e o armata de figurante care sa urle "Dimitriiiii!" si sa-i indese bancnote de 1 leu in chiloti. Avem si Chip... cum s-or chema aia luna asta, am vazut si Flamingo Boys, este diversitate.

Dar eu de fapt nu am nimic cu Dimitri from Paris. Chiar il respect fiindca nu s-a prostituat pe minimal. Pune electro. Dar nu as fi dat 1 mil pe bilet mai ales ca nu intra in 'my top 10'.

Cu ce am eu o problema, de fapt? Cu oamenii care merg in club zilele astea. Cu oamenii care dau din coate. Cand eram in liceu veneam des la show-uri in Bucuresti. Era alta viata. Pe atunci se asculta progressive. Si chiar iesea show. Iesea ceva.

Primul show care m-a lasat rece a fost Seaman din 2005, cred. Realizasem ca dj-ii cunoscuti pun super tare acolo unde trebe si cand vin intr-o tara ca Romania isi baga picioarele. Adica, tin minte la Seaman ca el (probabil) dadea play la mix si statea cu mainile prin aer. Not cool. Se schimbau si piesele, iar el era pe la baie sau prin spatele pupitrului la un pahar... depinde in ce moment il prindeai.

Eu consideram ca in Kristal e najpa de mers la show-uri. Dar acum si de Martin m-am saturat.

Multi dintre petrecareti au venit pregatiti pentru o seara obisnuita la Martin, dar mare le-a fost mirarea cand dansul din coate nu s-a mai potrivit cu ritmurile muzicii care iesea din boxe. [...] Dupa Baobinga, locul la pupitru i-a revenit lui DJ Vasile, care a intrat cu cateva minute inaintea orei patru, pentru a continua petrecerea aflata inca in verva. Din pacate pentru cei veniti sa-l vada pe Vasile, acesta nu a apucat sa mixeze nici macar jumatate de ora, pentru ca a fost dat la o parte de catre cineva din conducerea clubului din motive necunoscute, lasandu-i locul la pupitru unui alt artist, chemat, se pare, in toiul noptii de acasa, pentru a satisface gusturile publicului elitist.
Roxana Rafila, Clubbing Mag, Nr.38, 2-15 feb 2007


Tema acasa... :)
Trebuie sa ascult zilele astea Dimitri from Paris, daca tot am vorbit despre el.

1 comentarii:

Unknown said...

mi se pare cel mai nasol pt un dj sa se laude ca e cel mai sexy si nu cel care mixeaza cel mai bine. din punctul meu de vedere e o varza de om. si minimalul nu e rau doar ca ce se asculta la noi nu e minimal deloc. richie hawtin PUNEA minimal mai demult dar mai nou are un stil mai energic. si lumea neavizata s-a invatat cu asta, neincercand sa afle mai multe despre gen. Robert Hood e minimal. Restul e prea complex pt a fi asa.