Monday, March 5, 2007

The '80s

Cate saptamani de boala mai poate indura un om? Jeez, bolesc deja de vreo 3 saptamani din care una intens. Pastilele astea parca sunt de zahar si numai speranta ne mai poate vindeca. Pe zi ce trece parca ma simt din ce in ce mai rau.

Eu - o persoana care nu prea se uita la televizor, chiar deloc. Televizorul pe care-l am acum a venit ca bonus la cumpararea apartamentului. Si fortata sa stau in casa, astazi am ajuns pe la tv si ca sa fentez politica (numai de Basescu mai auzi in ultimul timp; nu sunt ignoranta dar m-am saturaaaat), filmele pentru copii de duminica si meciurile de fotbal, am ajuns pe VH1 la o emisiune de genul '100 Greatest Hits of the '80s '. Topul a fost facut in urma unui poll pe site-ul lor. A fost o incursiune interesanta in timp... de fapt, nu chiar, moda e cam aceeasi ca acum: colanti, par scurt in varful capului si coada la spate, dungi, skinny jeans... nu-mi mai vin acum alte exemple. Trebuia sa fiti acolo. :))

Urmarind topul in ordine descrescatoare mi-am amintit de niste piese mai vechi pe care le-am downloadat si le voi pune pe un cd sa facem o seara "The '80s" cand ajung pe acasa la Paste. Am mai facut ceva in genul in prima zi din an, la un pahar de vin si unul de vorba, iar playlistul a fost compus numai din Mr. President, Backstreet Boys, Genius si chiar nu imi vin acum alte exemple, dar a iesit penal tare. :)

Revenind la the '80s, un mic review:

- A-HA - Take on me (cu un videoclip destul de iesit din comun pentru vremea lui)
- CINDY LAUPER - Girls just want to have fun (nu imi place in mod special, dar e destul de catchy)
- GUNS N' ROSES - Sweet child o' mine
- HALL & OATES - I can't go for that
- INXS - Need you tonight (uuu... dark :)
- MADONNA - Like a virgin (socanta pentru vremea ei)
- MICHAEL JACKSON - Beat it (pe vremea cand inca mai respira prin fosele nazale, dupa parerea mea simbolul anilor '80 cu albumul sau Thriller)
- MICHAEL JACKSON - Billie Jean (superba piesa, cred ca preferata mea din lista asta)
- PRINCE - Kiss (muah muah... e fresh, ce sa zic?)
- QUEEN - Under pressure (vai, intro-ul ala de chitara ma innebuneste, mijto piesa)
- Run DMC & Aerosmith - Walk this way (votata ca cea mai tare colaborare din toate timpurile, am vazut un remake facut de Sugababes si inca o trupa de fete, hmmm, Girls Aloud, in care era pana si videoclipul copiat. Adica fetele de la Girls Aloud sunt cam degeaba ele, trupa formata in urma unui concurs gen American Idol, care traiesc din remake-uri daca nu ma insel. Sigur, cum sa nu ai succes cu o piesa care deja a avut succes?)
- TALKING HEADS - Burning down the house
- THE CURE - Just like heaven (eu chiar sunt fan The Cure, nu ma imbrac in negru, dar imi plac, mai ales piesa lor Close to me)
- U2 - With or without you (frumoasa piesa, trece testul timpului cu siguranta :)
- VAN HALEN - Jump (Eddie Van Halen la clape, nu la chitara, aparent cel mai mare hit al lor :)
- WHAM - Wake me up before you go-go (come on, piesa asta te face sa dai din picior in ritm)
- WHITESNAKE - Here I go again
Iar surpriza clasamentului, adica locul 1 in urma voturilor, pe mine m-a mirat:
- JON BON JOVI - Living on a prayer



Burn this session.

0 comentarii: